Detta är ett av våra mest älskade recept, med en läcker tvist. Underbar spaghetti carbonara med sås gjord av bacon, svamp, spenat och havrebaserade Oatly iMat för en supergod och krämig konsistens. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Äpple
200 g
Champinjoner
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
125 ml
Oatly iMat
(Innehåller Gluten)
2 st
Ägg (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp vatten och en generös nypa salt i en medelstor kastrull.
Finhacka vitlök och persilja.
Skär äpple och svamp i tunna skivor.
Skölj spenat.
Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills "al dente".
Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme, medan pasta kokar.
Stek bacon i 5-6 min, eller tills krispig.
Stek svamp och vitlök tills de har mjuknat, 5-6 min.
Sänk till medelvärme.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov, innan du lägger i svampen.
Vispa upp äggulor [2 st | 4 st], iMat [1/2 paket, 2P], finriven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan.
TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan.
TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak.
Rör i pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, blanda annars allt i kastrullen).
Värm upp under omrörning i 2 min. Krydda med en nypa salt och peppar, och tillsätt en extra skvätt pastavatten vid behov.
Blanda äpple, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Lägg upp spaghetti carbonara och äppelsallad på tallrikar.
Garnera med persilja.