Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
140 g
Bacon, tärnad
60 g
Spenat
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
½ dl
Sparat pastavatten
2 st
Ägg till sås
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.
Skär äpple och svamp i tunna skivor.
Skölj spenat.
Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8–9 min, eller tills "al dente".
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Stek svamp och vitlök tills de har mjuknat, 5–6 min.
Sänk till medelvärme.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov, innan du lägger i svampen.
Separera äggula och äggvita.
Vispa upp äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan.
TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan.
Rör i pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, blanda annars allt i kastrullen).
Värm upp under omrörning i 2 min. Krydda med en nypa salt och peppar, och tillsätt en extra skvätt pastavatten vid behov.
Blanda äpple, spenat, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Lägg upp spaghetti carbonara och äppelsallad på tallrikar.
Garnera med persilja.