topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk chorizobowl

Spansk chorizobowl

med pärlcouscous och smulad salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

50

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4

Panamat

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Rödlök

1

Morot

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 4)

4

Vatten (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

½

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)818 kcal
Energi (kJ)3422 kJ
Fett38.3 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker18.6 g
Protein30.9 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär blomkål [1/2 st, 2P] och oskalad morot i 1 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stör över Panamat, en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills precis mjuka. 

Koka pärlcouscous
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong.

Tillsätt pärlcouscous och sänk till medellåg värme. Sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd. 

Häll av vattnet.

Fräs korv & lök
3

Medan pärlcouscous sjuder, skär chorizo i grova bitar.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. 

OBS: Chorizon är stark!

Karamellisera korv & lök
4

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

Blanda samman
5

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker och hälften av salladsosten [1/2 st, 2P] i en stor skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar.

Toppa med resterande salladsost och ringla över yoghurt.