Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
50
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4
Panamat
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Rödlök
1
Morot
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Socker (steg 4)
4
Vatten (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
½
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] och oskalad morot i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stör över Panamat, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills precis mjuka.
Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong.
Tillsätt pärlcouscous och sänk till medellåg värme. Sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.
Häll av vattnet.
Medan pärlcouscous sjuder, skär chorizo i grova bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min.
OBS: Chorizon är stark!
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker och hälften av salladsosten [1/2 st, 2P] i en stor skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar.
Toppa med resterande salladsost och ringla över yoghurt.