Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275 g
Blomkål
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Panamat
200 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 tsk
Socker (steg 4)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar, och finhacka morot (oskalad).
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och stör över Panamat, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-25 min, eller tills precis mjuka.
Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong.
Tillsätt pärlcouscous och sänk till medellåg värme. Sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.
Häll av vattnet.
Medan pärlcouscous sjuder, skär chorizo i grova bitar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min.
OBS: Chorizon är stark!
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk] i stekpannan. Tillaga i 3-4 min, tills mörkt och karamelliserat.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda färdigkokt pärlcouscous, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker och hälften av salladsosten [1/2 st, 2P] i en stor skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar.
Toppa med resterande salladsost och ringla över gräddfil.