Spansk kikärt- och mandelsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk kikärt- och mandelsallad

Spansk kikärt- och mandelsallad

med grönsaksbulgur och vitlöksyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Spanien och vi bjuder på två ingredienser som är ytterst populära i det spanska köket, kikärtor och mandlar. Vi lagar en fantastisk sallad med bulgur, rostade grönsaker, tomater, oregano och salladsost, och så toppar vi med krispiga, rostade kikärtor och en krämig yoghurtdressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Kikärtor

1

Paprika

1

Tomat

40

Rucola

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Rökt paprikapulver

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Oregano

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

¼

Salt (steg 5)

4

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fett25.3 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater53.6 g
varav socker12.4 g
Protein26.9 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft.

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera paprika och lök på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Tillsätt bulgur, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och grönsaksbuljong, och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.

Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered råvaror
3

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Grovhacka mandlar.

Plocka och grovhacka oreganoblad.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Skölj rucola.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten och torka dem sen med hushållspapper eller en kökshandduk.

Rosta kikärtor
4

Blanda kikärtor, hackade mandlar, lite olivolja, rökt paprikapulver, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Ta ut bakplåten med grönsaker från ugnen när det återstår 12 min av tillagningstiden.

Placera kikärtor på den andra halvan av plåten, sätt tillbaka den i ugnen och rosta i 10-12 min, tills de är gyllene.

TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.

Blanda sallad
5

Blanda vitlök, yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Blanda rucola, bulgur, rostade grönsaker, tomat, oregano (spara lite till garnering), salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering. Smula över salladsost. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp bulgursallad i skålar.

Toppa med kikärtor och yoghurtdressing.

Garnera med sparad oregano.