Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff, marinerad i sojasås. Underbara tillbehör är krämigt potatismos med vitlök, balsamico-tomatsallad med spenat och solrosfrön, och en fantastisk basilikasås med crème fraiche och honung.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Bakpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
125
Körsbärstomater
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
12.5
Honung
20
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
3
Mjölk (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Blanda kött, en generös nypa peppar och hälften av sojasåsen i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marineras.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Tillsätt potatis och vitlök till kastrullen med kokande vatten och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock tills servering.
Under tiden, plocka av och finhacka basilikablad.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Blanda tomater, spenat, balsamvinäger, hälften av solroskärnor, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och, bryn det i 1 min per sida (låt kvarvarande marinad vara kvar i skålen).
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp samma stekpanna, inklusive köttsaft, på medelvärme.
Rör i resterande sojasås (från påsen och skålen), crème fraiche, honung [½ paket, 2P] och basilika. Sjud i 1-2 min, tills lätt tjocknad. Smaka av med salt och peppar, och ta av från värme.
Lägg upp ryggbiff, vitlöksmos och balsamico-tomatsallad på tallrikar.
Ringla basilikasås över köttet.
Strö resterande solroskärnor över salladen.