Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff, marinerad i sojasås. Underbara tillbehör är krämigt potatismos med vitlök, balsamico-tomatsallad med spenat och solrosfrön, och en fantastisk basilikasås med crème fraiche och honung.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Bakpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
125
Körsbärstomater
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
12.5
Honung
20
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
3
Mjölk (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Lägg kött, hälften av sojasåsen och en generös nypa peppar i en medelstor skål och vänd så köttet täcks.
Ställ åt sidan för att marineras.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, plocka och finhacka basilika.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Blanda körsbärstomater, spenat, balsamvinäger, hälften av solrosfröna, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött (behåll resterende marinad i skålen) i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
Hetta upp samma stekpannan (med sky) på medelvärme och rör i resterande sojasås, resterande marinad, crème fraiche, honung [1/2 paket, 2P] och hackad basilika.
Sjud i 1-2 min, tills lätt tjocknat.
Smaka av med salt och peppar och ta av från värme.
Lägg upp kött och vitlöksmos på tallrikar.
Ringla basilikasås över köttet.
Servera med balsamico-tomatsallad toppad med resterande solrosfrön.