Stekta räkor och krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta räkor och krämig pärlcouscous

Stekta räkor och krämig pärlcouscous

med färsk basilika och solroskärnor

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, och pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche. Sen toppar vi rätten med solroskärnor och färsk basilika.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Lök

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

½

Citron

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

10

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

2

Tomat

1

Basilika

4

Vitlöksflörter

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

1

Socker (steg 3)

½

Salt (steg 5)

4

Vatten (steg 1)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2531 kJ
Fett20.07 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater71.4 g
varav socker12.7 g
Protein28.71 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsp | ½ tsp].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills steg 5.

Förbered frukt & grönt
2

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka lök.

Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Stek räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna.

Tillsätt lök, tomat och en nypa salt. Stek i 3-4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Vitlöksflörter och socker [1 tsk | 2 tsk], och sjud i 30 sek.

Tillsätt buljong
4

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min.

Tillsätt pärlcouscous
5

Ta kastrullen med färdig pärlcouscous av värme och rör i hackad basilika, spenat och crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Blanda tills uppvärmt och spenat har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med räkor och solroskärnor [1/2 paket, 2P], och garnera med basilikablad.