Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, och pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche. Sen toppar vi rätten med solroskärnor och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Lök
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½
Citron
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
10
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
2
Tomat
1
Basilika
4
Vitlöksflörter
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Olivolja (steg 3)
1
Socker (steg 3)
½
Salt (steg 5)
4
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsp | ½ tsp].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills steg 5.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka lök.
Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna.
Tillsätt lök, tomat och en nypa salt. Stek i 3-4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Vitlöksflörter och socker [1 tsk | 2 tsk], och sjud i 30 sek.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min.
Ta kastrullen med färdig pärlcouscous av värme och rör i hackad basilika, spenat och crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Blanda tills uppvärmt och spenat har mjuknat.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med räkor och solroskärnor [1/2 paket, 2P], och garnera med basilikablad.