Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, och pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche. Sen toppar vi rätten med solroskärnor och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½ st
Citron
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
2 st
Tomat
1 portionspåse
Basilika
4 g
Vitlöksflörter
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente".
Häll av kvarvarande vatten, ställ kastrullen åt sidan under lock.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka lök.
Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad.
Finhacka tomat.
Skölj spenat.
Krydda räkor med salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök, tomat och en nypa salt. Stek i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt Vitlöksflörter och socker [1 tsk | 2 tsk], och sjud i 30 sek.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min eller tills uppvärmt.
Tillsätt färdig pärlcouscous, hackad basilika, spenat och crème fraiche till stekpannan.
Smaksätt med citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Blanda tills uppvärmt och spenat har mjuknat.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med räkor och solroskärnor [1/2 paket, 2P].
Garnera med basilikablad.