Stekta räkor och pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta räkor och pärlcouscous

Stekta räkor och pärlcouscous

med basilika och solroskärnor

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, och pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche. Sen toppar vi rätten med solroskärnor och färsk basilika.

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

2 st

Tomat

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

¼ tsk

Salt till räkor

½ msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2534 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett21 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker13.4 g
Protein23.7 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills "al dente".

Häll av kvarvarande vatten, ställ kastrullen åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär citron i klyftor.

Finhacka lök, basilika och tomat.

Skölj spenat.

Stek räkor och grönsaker
3

Krydda räkor med salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt lök, tomat och en nypa salt. Stek i 3–4 min, eller tills mjuka. Tillsätt Vitlöksflörter och socker, och sjud i 30 sek.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Tillsätt buljong
4

Rör i vatten och grönsaksbuljong till stekpannan, och sjud i 3–4 min eller tills uppvärmt.

Tillsätt pärlcouscous
5

Tillsätt färdig pärlcouscous, hackad basilika, spenat och crème fraiche till stekpannan.

Smaksätt med citronsaft, salt och en nypa peppar.

Blanda tills uppvärmt och spenat har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Toppa med räkor och solroskärnor.