topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos al pastor

Tacos al pastor

med mangosalsa och majs- och baconsallad

I kväll frestar vi med en rätt som är ytterst populär i mexikanska taquerías – tacos al pastor. Vi bygger våra tacos med mjukt tortillabröd och stekt fläskkött i en fantastisk marinad på lime, tomatpuré och vår egen kryddblandning Panamat. Sedan toppar vi med strimlad spetskål, mexikansk majonnäs och mangosalsa med rödlök och koriander. Som tillbehör serverar vi en syndigt god sallad med majs, bacon och salladsost.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Lime

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

300 g

Fläskkotlett hel

½ st

Rödlök

1 st

Mango

1 portionspåse

Koriander

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5 g

Tex-Mex

150 g

Förskuren spetskål

½ burk

Majs

70 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5063 kJ
Energi (kcal)1210 kcal
Fett66.1 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater96.1 g
varav socker31.3 g
Protein53.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda tomatpuré [1/2 burk, 2P], saft från hälften av limeklyftorna, Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. Vänd dem i marinad.

Gör mangosalsa
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och koriander.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda rödlök, mango, olivolja [1 msk | 2 msk], saft från resterande limeklyftor, hälften av koriandern, salt och peppar i en medelstor skål.

Stek bacon
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, blanda Tex-Mex och majonnäs i en liten skål.

Stek kött
4

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött med marinad i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl] och skrapa upp bitar som fastnat i botten. Ta av från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Smula salladsost [1/2 paket, 2P].

Häll av majs [1/2 burk, 2P].

Blanda salladsost, majs, bacon och resterande koriander i en medelstor skål.

Servera
6

Fyll tortillas med spetskål, kött, sås från pannan och mexikansk majonnäs.

Toppa med en klick mangosalsa.

Servera med majssallad.