I kväll frestar vi med en rätt som är ytterst populär i mexikanska taquerías. Vi bygger våra tacos med mjukt tortillabröd, stekt fläskkött i en fantastisk marinad med lime, tomat och Panamat, strimlad spetskål, och ananassalsa med rödlök och koriander. Underbart tillbehör är bacontoppad 'street corn' majs som grillas och sen toppas med majonnäs, salladsost och bacon.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Lime
½ burk
Tomatpuré
4 g
Panamat
300 g
Fläskkotlett hel
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Majskolv
70 g
Bacon, tärnad
½ burk
Ananasskivor
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Riv av blasten och dela majskolv på mitten.
Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och packa in i folie.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och baka i 20-30 min, tills möra.
Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda tomatpuré [1/2 burk, 2P], juice från hälften av limen, Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda, och rör ner det i marinaden.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och koriander.
Häll av och skär ananas [1/2 burk, 2P] i små bitar.
Blanda rödlök, ananas, olivolja [1 msk | 2 msk], juice från resterande limeklyftor, hälften av koriandern, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en stor stekpanna över medelhög värme.
Stek bacon [1/2 paket, 2P] i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kött inklusive marinad i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och ta av frå värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Packa in tortillas i folie.
Smula salladsost [½ st, 2P].
Värm tortillas i ugnen i 4-5 min, när det återstår 5 min av majsens tillagningstid.
Packa upp färdig majs och bre på majonnäs (du kan också lägga majonnäs på en tallrik och rulla majs i den).
Placera majs på en tallrik och toppa dem med salladsost, bacon och resterande koriander.
Fyll tortillas med spetskål, kött och marinad.
Toppa med ananassalsa och servera med majskolv.