Kvällens snabba pastarätt är fullproppad med både vackra färger och härliga smaker. Vi lagar en krämig gräddsås med tomatpuré och calabresepasto och låter färsk tortelloni med ricotta och spenat kokas direkt i såsen. Pastan får sällskap av stekt zucchini, salladslök, vitlök och körsbärstomater och vi toppar med färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Calabresepesto
1 st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Spenat och ricotta tortelloni
(Innehåller Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
1 portionspåse
Basilika
1 burk
Tomatpuré
1 portionspåse
Sockerärtor
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka basilikablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och körsbärstomater i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt sockerärtor, vitlök och salladslök och stek i 1–2 min, tills vitlöken är väldoftande.
Krydda grönsakerna med salt och en nypa peppar, lägg över dem i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré.
Sjud tills den är något mörkare, 1–2 min.
Rör i calabresepesto, matlagningsgrädde, vatten, pasta, socker, salt och en nypa peppar i stekpannan.
Sjud i 1–2 min och vänd pastan efter halva tiden, tills den är ”al dente”.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Vänd ner grönsaker i såsen.
Sjud i 1–2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknat något.
Lägg upp pasta med sås i skålar och toppa med basilikablad.