Turkiska gözleme på blandfärs och salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkiska gözleme på blandfärs och salladsost

Turkiska gözleme på blandfärs och salladsost

med yoghurtsallad

I kväll tar vi inspiration från Turkiet och gör gözleme med blanfärs och salladsost. Vi gör våra på tortillabröd som vi fyller med blandfärs kryddad med harissakrydda och smulad salladsost. Vi serverar denna rätt med en sallad på mynta, gurka och yoghurt samt en sallad på tomat och rödlök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Harissakrydda

250 g

Blandfärs

½ st

Rödlök

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Citron

1 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 portionspåse

Mynta

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3038 kJ
Energi (kcal)726 kcal
Fett42 g
varav mättat17.8 g
Kolhydrater49.2 g
varav socker9.2 g
Protein35.2 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Stek färs
1

Finhacka lök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs, lök, harissakrydda, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills gyllene.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa

Tillsätt spenat
2

Under tiden, skölj spenat.

Smula salladsost.

Ta av stekpannan från värme och tillsätt spenat till färsen. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Blanda tomatsallad
3

Halvera citron.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Blanda citronsaft, rödlök, tomat, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek wraps
4

Fördela färs till mitten av tortillas och lämna en kant på 3 cm. Toppa med salladsost och en nypa salt och peppar.

Forma tortillas till en fyrkant genom att vika över varje kant.

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.

Tillsätt wraps och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd försiktigt och upprepa. Skär färdig wrap på mitten.

Blanda yoghurtsallad
5

Under tiden, finhacka mynta.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda mynta, gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp wraps, yoghurtsallad och tomatsallad på tallrikar.