I kväll tar vi inspiration från Turkiet och gör gözleme med blanfärs och salladsost. Vi gör våra på tortillabröd som vi fyller med blandfärs kryddad med harissakrydda och smulad salladsost. Vi serverar denna rätt med en sallad på mynta, gurka och yoghurt samt en sallad på tomat och rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
8 g
Harissakrydda
250 g
Blandfärs
½ st
Rödlök
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Citron
1 st
Tomat
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lök
1 portionspåse
Mynta
60 g
Spenat
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
Finhacka lök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs, lök, harissakrydda, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills gyllene.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa
Under tiden, skölj spenat.
Smula salladsost.
Ta av stekpannan från värme och tillsätt spenat till färsen. Rör om tills spenaten har mjuknat.
Halvera citron.
Skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Blanda citronsaft, rödlök, tomat, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Fördela färs till mitten av tortillas och lämna en kant på 3 cm. Toppa med salladsost och en nypa salt och peppar.
Forma tortillas till en fyrkant genom att vika över varje kant.
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja på medelhög värme.
Tillsätt wraps och platta till dem med en stekspade. Stek i 1–2 min, eller tills gyllene. Vänd försiktigt och upprepa. Skär färdig wrap på mitten.
Under tiden, finhacka mynta.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda mynta, gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp wraps, yoghurtsallad och tomatsallad på tallrikar.