Ugnsrostad gnocchi och knaprig bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad gnocchi och knaprig bacon

Ugnsrostad gnocchi och knaprig bacon

med balsamicogrönsaker och pestodressing

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som rostas med härliga kryddor! Vi serverar vår gnocchi med stekta balsamicogrönsaker, krispig bacon, spenat, riven ost och krämig pestodressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

140

Bacon, tärnad

2

Tomat

1

Lök

½

Zucchini

2

Vitlöksklyfta

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Krämig pestodressing

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)695 kcal
Energi (kJ)2907 kJ
Fett34.05 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater67.87 g
varav socker8.4 g
Protein25.67 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta gnocchi
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och Mamas favorit. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills spröda.

 

Stek bacon
2

Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

 

Förbered grönsaker
3

Tärna zucchini [½ st, 2P] och tomat i 1 cm stora bitar. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

 

Stek grönsaker
4

Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (skölj inte av den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek tomat, zucchini, lök, en nypa salt och peppari 4-5 min, tills mjuka.

 

Tillsätt balsamvinäger
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt vitlök till stekpannan och stek i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och stek i ytterligare 1 min.

Servera
6

Lägg upp gnocchi, balsamicogrönsaker och bacon i skålar. Toppa med spenat, riven ost och pestodressing.