Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som rostas med härliga kryddor! Vi serverar vår gnocchi med stekta balsamicogrönsaker, krispig bacon, spenat, riven ost och krämig pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
350
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
140
Bacon, tärnad
2
Tomat
1
Lök
½
Zucchini
2
Vitlöksklyfta
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Krämig pestodressing
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Placera gnocchi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och Mamas favorit. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills spröda.
Hetta upp en medelstor, torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Tärna zucchini [½ st, 2P] och tomat i 1 cm stora bitar. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp stekpannan igen på medelhög värme (skölj inte av den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek tomat, zucchini, lök, en nypa salt och peppari 4-5 min, tills mjuka.
Sänk till medelvärme. Tillsätt vitlök till stekpannan och stek i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och stek i ytterligare 1 min.
Lägg upp gnocchi, balsamicogrönsaker och bacon i skålar. Toppa med spenat, riven ost och pestodressing.