Ugnsrostade grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker

med spenatbulgur och smulad salladsost

Ikväll frestar vi med ett fyrverkeri av smaker och färger! Vi rostar zucchini, aubergine och rödlök kryddade med Panamat. Vi serverar våra ugnsrostade grönsaker med bulgur, färsk paprika, salladsost, rostade pistagenötter och en ljuvlig hemmalagat chimichurri med mynta, persilja och senap.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Vete
Gluten
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

½ st

Aubergine

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

4 g

Panamat

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 portionspåse

Mynta

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Ekologisk citron

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

8 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2628 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett21.9 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker15.7 g
Protein25.3 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär zucchini och aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm strimlor. Skär rödlök i 3 cm klyftor. Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt*och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt pistagenötter på en sida av plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. TIPS: Använd två plåtar vid behov.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Finhacka mynta och persilja. Halvera citron. Halvera paprika, kärna ur och skär i 2 cm stora bitar. Skölj spenat.

Blanda chimichurri
4

Blanda mynta, persilja, citronjuice [1 msk | 2 msk], senap [½ paket, 2P], socker* [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja* [½ msk | 1 msk], vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda spenat och bulgur
5

Blanda spenat med färdig bulgur tills spenat har mjuknat. Grovhacka rostade pistagenötter.

Servera
6

Lägg upp bulguri skålar. Toppa med paprika och ugnsrostade grönsaker. Smula över salladsost och ringla över chimichurri. Garnera med pistagenötter.