Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll frestar vi med ett spännande recept på buljongkokt pärlcouscous som blandas med stekt lök och tomat, ricotta, tomatpuré, spenat och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar vår krämiga pärlcouscous med sprödstekt bacon och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Bacon, skivor
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
½
Tomatpuré
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Tomat
¼
Salt (steg 1)
3.5
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 1/2 dl | 7 dl], kycklingbuljong och salt [¼ tsk | ½ tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka.
Ta stekpannan av värmen och täck med lock tills steg 5.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka rödlök.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Finhacka basilika (spara några hela blad till garnering).
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek lök och tomat i 3-4 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Mamas favorit och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 30 sek.
Tillsätt ricotta, vatten [1 dl | 2 dl], hackad basilika, hälften av spenaten, stekta grönsaker, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till kastrullen med pärlcouscous. Blanda tills spenat har mjuknat.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Garnera med basilikablad och resterande spenat.
Smula över bacon.