Varm bacon-pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm bacon-pärlcouscous

Varm bacon-pärlcouscous

med krämig ricotta och färsk basilika

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med ett spännande recept på buljongkokt pärlcouscous som blandas med stekt lök och tomat, ricotta, tomatpuré, spenat och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar vår krämiga pärlcouscous med sprödstekt bacon och färsk basilika.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125

Bacon, skivor

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

½

Tomatpuré

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1

Basilika

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3.5

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)678 kcal
Energi (kJ)2836 kJ
Fett30.68 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater70.88 g
varav socker11.6 g
Protein26.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 1/2 dl | 7 dl], kycklingbuljong och salt [¼ tsk | ½ tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka.

Ta stekpannan av värmen och täck med lock tills steg 5.

Stek bacon
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka rödlök.

Tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Finhacka basilika (spara några hela blad till garnering).

Stek lök & tomat
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek lök och tomat i 3-4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Mamas favorit och tomatpuré [1/2 burk, 2P], och stek i ytterligare 30 sek.

Tillsätt pärlcouscous
5

Tillsätt ricotta, vatten [1 dl | 2 dl], hackad basilika, hälften av spenaten, stekta grönsaker, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till kastrullen med pärlcouscous. Blanda tills spenat har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Garnera med basilikablad och resterande spenat.

Smula över bacon.