topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kikärtssallad

Varm kikärtssallad

med vitlökskrutonger och kokt ägg (OBS! Ägg är en skafferivara)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Satsa på en lätt middag och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på lagrad ost, senap och majonnäs. Salladen görs matig med spröda hemlagade vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Kikärtor

1

Gurka

250

Körsbärstomater

1

Sallad

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

12

Senap

(Innehåller Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

1

Vatten (steg 5)

½

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2671 kJ
Fett34.55 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater53.19 g
varav socker11.5 g
Protein3.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en kastrull med vatten.

Finhacka vitlök.

Riv baguette i mindre bitar. 

Skölj kikärtor och låt dem rinna av på hushållspapper.

Rosta krutonger & kikärtor
2

Lägg brödbitar och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med vitlök, olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 8-10 min tills krispiga och gyllene. 

Koka ägg
3

Sänk ner ägg [2 st | 4 st] med en sked i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min.

Häll av vattnet, lägg äggen i kallt vatten, skala när de är nerkylda och halvera.

TIPS: Koka äggen kortare tid om du önskar löskokt, och längre för hårdkokt.

Förbered grönsaker
4

Grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Riv gemsallad i grova bitar.

Blanda sallad
5

Blanda majonnäs, senap, vatten [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Tillsätt gemsallad, gurka och tomater, och blanda med dressingen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad, vitlökskrutonger och kikärtor på tallrikar.

Toppa med ägg och strö över resterande ost.