Ett snabblagat recept på härlig tomat- och böngryta med cannellinibönor, tomater, paprika, spenat och vitlök. Vi toppar vår ljuvliga gryta med salladsost, och serverar den med hemgjord rosmarinsfocaccia!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Paprika
1 paket
Cannelinibönor
½ burk
Tomatpuré
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Rosmarin
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1.5 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) på en plåt, och låt stå tills steg 4. Finhacka rödlök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera paprika [1/2 st, 2P], kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Häll av cannellinibönor.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, paprika, vitlök och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], balsamvinäger och Mamas favorit, och koka tills något mörknad, 1-2 min.
Rör i cannellinibönor, krossade tomater, grönsaksbuljong, socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Sänk till medelvärme och sjud tills det ska serveras, rör då och då.
Vik pizzadeg på mitten och gör 10 små hål i degen med fingrarna. Plocka rosmarinblad [1/2 kvist, 2P] och strö dem över degen. Ringla över olivolja* [2 msk | 4 msk] och krydda generöst med salt* (använd grovt salt om du har det). Baka i ugnen 12-13 min eller tills gyllene och genombakad.
Skölj spenat. Tillsätt spenaten till stekpannan och rör om tills den har mjuknat. Smaka av grytan med salt* och peppar*, och strö över salladsost. Skär rosmarinsfocaccia i fyra delar.
Lägg upp tomat- och böngryta i skålar. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Servera med rosmarinsfocaccia.