Vegetarisk linscurry och bakad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linscurry och bakad aubergine

Vegetarisk linscurry och bakad aubergine

med chili- och jordnötsolja

Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy chili- och jordnötsolja.

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Aubergine

8 g

Milda Mahal

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1.5 msk

Olja till chiliolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3848 kJ
Energi (kcal)920 kcal
Fett41 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater109.8 g
varav socker14.5 g
Protein25.6 g
Salt6 g

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft).

Skär aubergine i 2 cm stora bitar.

Placera aubergine på en plåt med bakpapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, en nypa peppar och hälften av Milda Mahal.

Rosta i ugnen i 20–30 min, tills gyllene och mjuk.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka morot (oskalad).

Skölj spenat.

Häll av och skölj röda linser.

Koka curry
3

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek lök och morot i 2 min, tills väldoftande.

Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré och linser, och koka under omrörning i 1 min.

Rör ner kokosmjölk, vatten, sojasås och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud sedan på medellåg värme tills linserna är färdiga, 20–25 min.

Tillsätt spenat och blanda tills den har mjuknat. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om curryn är för tjock. 

Koka ris
4

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör chili- och jordnötsolja
5

Under tiden, finhacka jordnötter.

Skär lime i klyftor.

Blanda jordnötter, limesaft, olivolja, chiliflakes och en nypa salt i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och curry i skålar. Toppa med aubergine.

Ringla över chili- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.