Asiatisk räk-och broccoliwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räk-och broccoliwok

Asiatisk räk-och broccoliwok

med spenat- och vitlöksris och avokado

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar räk-och broccoliwok med salladslök, sesamfrön, sojasås och woksås. Vi serverar vår wok med ett vackert och matigt spenat- och vitlöksris, och skivad avokado med sesamfrön.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

150

Basmatiris

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Salladslök

250

Broccoli

1

Avokado

5

Sesamfrön

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)648 kcal
Energi (kJ)2711 kJ
Fett20.47 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater13.1 g
varav socker13.1 g
Protein5.2 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Tillsätt spenat
2

Skölj spenat. Ta av kastrullen med ris från värmen efter 10 min och placera snabbt spenat ovanpå riset. Sätt lock på och låt vila tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skiva salladslök tunt - dela upp det vita och det gröna delarna. Skär broccoli i 1 cm buketter och tärna stjälken i 1 cm stora bitar, skala den först vid behov. Halvera avokado. Kärna ur och gröp ur den med en sked. Skiva avokado tunt och krydda med salt*, peppar* och en nypa sesamfrön.

Stek broccoli
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek broccoli och en skvätt sojasås i 3-4 min, tills broccoli börjar mjukna.

Tillsätt räkor
5

Tillsätt räkor, vit salladslök och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P] till stekpannan och stek i 2-3 min, eller tills räkorna är genomstekta. Tillsätt resterande sojasås samt woksås, ta av stekpannan från värmen och rör om. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Rör om i spenat- och vitlöksris med en gaffel. Lägg upp ris och avokado på tallrikar. Servera räkor och broccoli vid sidan av och garnera med grön salladslök.