topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpizza

Baconpizza

med krämig spenat, karamelliserad lök och salvia

.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Lök

200

Skogschampinjoner

Bacon

1

Vitlöksklyfta

100

Spenat

150

Crème fraiche

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

20

Pecorino Romano ost

½

Salvia

100

Salladsmix

1

Gurka, piccolo

½

Gurka

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2310 kJ
Fett8.6 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker2.8 g
Protein14.6 g
Salt3.1 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt [2 st, 4 pers] i ugnen. Skiva lök och skogschampinjoner tunt. Pressa vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs svamp, vitlök, bacon och en nypa salt* i 3-4 min, och för dem sedan över i en bunke.

2

Hetta upp en skvätt olja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Fräs löken i 6-7 min. Rör i spenaten tills den sloknat, 1-2 min. Häll sedan i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda såsen med salt* och peppar*.

3

Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och placera pizzadegen ovanpå.

4

Fördela spenatsåsen över pizzadegen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon - undvik vätskan som samlats i skålen. Riv parmesan med en potatisskalare och strö sedan ostflarnen jämnt över pizzan. Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.  

5

Skiva gurka tunt. Finhacka salviablad [1/2 paket, 2 pers], kasta stjälken. Blanda gurka och salladsmix i en skål. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia. Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.