.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Lök
200
Skogschampinjoner
Bacon
1
Vitlöksklyfta
100
Spenat
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Pecorino Romano ost
½
Salvia
100
Salladsmix
1
Gurka, piccolo
½
Gurka
Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt [2 st, 4 pers] i ugnen. Skiva lök och skogschampinjoner tunt. Pressa vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs svamp, vitlök, bacon och en nypa salt* i 3-4 min, och för dem sedan över i en bunke.
Hetta upp en skvätt olja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Fräs löken i 6-7 min. Rör i spenaten tills den sloknat, 1-2 min. Häll sedan i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda såsen med salt* och peppar*.
Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och placera pizzadegen ovanpå.
Fördela spenatsåsen över pizzadegen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon - undvik vätskan som samlats i skålen. Riv parmesan med en potatisskalare och strö sedan ostflarnen jämnt över pizzan. Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.
Skiva gurka tunt. Finhacka salviablad [1/2 paket, 2 pers], kasta stjälken. Blanda gurka och salladsmix i en skål. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia. Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.