Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläsk som steks eller friteras. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med en smakrik 'tonkatsu'-sås med soja, Worcestershiresås, sweet chilisås och ketchup, och baconris med salladslök och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
250
Skivad fläskkotlett
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
80
Sweet chilisås
½
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20
Sriracha
150
Basmatiris
140
Bacon, tärnad
1
Salladslök
½
Citron
75
Haricots verts
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
2
Vetemjöl (steg 3)
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Ketchup (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene, och lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, ansa och halvera haricots verts [½ paket, 2P].
Hetta upp stekpannan med baconfett på medelhög värme.
Stek haricots verts tills möra, 2-3 min, och ställ åt sidan på en tallrik.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och sesamfrön i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt, doppa i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.
Hetta upp en samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om kött fastnar på pannan. Stek i omgångar vid behov.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda salladsmix, haricots verts, sesammajonnäs och en skvätt citronsaft i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt sojasås, Worcestershiresås [½ paket, 2P], sweet chillisås, ketchup [1/2 msk | 1 msk] och en skvätt citronjuice. Sjud tills genomvarmt, 1 min.
Rör ihop bacon och salladslök med ris.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Fyll en liten skål med en portion ris, pressa lätt, och vänd den upp och ned på tallriken så riset lossnar, och placera kött och sallad bredvid.
Ringla över 'tonkatsu'-sås på köttet.
Ringla över sriracha på baconris, och garnera med jordnötter.
TIPS: Sriracha är starkt, så var försiktig.