.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
20
Pecorino Romano ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
Bacon, skivor
100
Spenat
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
1
Basilika
3
Italian Style kryddmix
Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljong. Riv pecorino. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino, panko och Italian Style kryddmix under omrörning i 4-5 min tills din pangrattato är gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll över pangrattaton i en skål.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Kärna ur och hacka paprika. Dela bacon i 1 cm breda skivor.
Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som du använde tidigare på medelvärme. Stek baconen tills den är krispig, 3-4 min. Tillsätt rödlök, vitlök och paprika och stek 4-5 min. Häll i spenaten och låt den slokna, 1-2 min.
Lägg tagliatelle i kastrullen med kokande vatten och låt koka i 2-3 min. Spara 1-2 dl av pastavattnet och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
För över baconen och grönsakerna från stekpannan till kastrullen med pasta. Tillsätt även pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och pesto. Rör om ordentligt. TIPS: Tillsätt mer pastavatten om du vill ha en tunnare sås.
Fördela pastan mellan era tallrikar. Garnera med basilikablad och pangrattato, och maten är serverad.