Teriyaki-glaserad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glaserad aubergine

Teriyaki-glaserad aubergine

med 'sushi-style'-ris och sesamstekt pak choi

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll frestar vi med en grön och härlig rätt med inspiration från det asiatiska köket. Aubergine spelar huvudrollen i dagens middag och vi ugnsrostar den med teriyakisås för att få en utsökt karamelliserad yta. Samtidigt kokar vi jasminris och tillsätter vitvinsvinäger och socker för att få fram den typiska sushismaken. Till sist steker vi pak choi och spenat med sesamfrön och toppar med rostad lök, koriander och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

1 st

Pak choi

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Koriander

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Salladslök

150 g

Jasminris

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

2 tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2640 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett26.1 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker20.9 g
Protein10.8 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Skär aubergine på längden i 2 cm tjocka klyftor.

Placera på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Rosta i 20–25 min, eller tills gyllene och mjuka.

 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda rostad lök
3

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka koriander.

Blanda rostad lök [1/2 påse, 2P], koriander, chili flakes [1/2 påse, 2P] och salladslök i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt teriyakisås
4

Grovhacka pak choi.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt teriyakisås till plåten med aubergine när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Vänd så aubergine täcks i sås och rosta i 3–5 min, tills karamelliserat.

Stek grönsaker
5

Hetta upp olivolja [1/2 sk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi, spenat, sesamfrön [1/2 påse, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vitlök i 2–3 min, till spenat är mjuk och vitlök väldoftande.

Rör ner vitvinsvinäger och socker [2 tsk | 4 tsk] i riset precis före servering.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med aubergine, rostad lök och stekta grönsaker.

Servera med asiatisk majonnäs.