Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. Ikväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabrese pesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, tärnad
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
250
Körsbärstomater
1
Vitlöksklyfta
1
Oregano
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60
Calabresepesto
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.
Skölj spenat.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka oreganoblad.
Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda den med hälften av Mamas favorit och en nypa salt.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd fisk och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min, eller tills 'al dente', rör då och då.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att skölja av den först). Stek vitlök i 30 sek.
Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl],
matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och spenat. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.
Rör i pasta, körsbärstomater och bacon. Sjud tills uppvärmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.
Lägg upp pasta och lax bredvid varandra på tallrikar.
Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.