Toskansk vinterlax och krämig tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk vinterlax och krämig tagliatelle

Toskansk vinterlax och krämig tagliatelle

med körsbärstomater och krispig bacon

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. I kväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabresepesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Calabresepesto

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Färsk Tagliatelle

(Innehåller Vete, Ägg, Gluten Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

1 portionspåse

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5173 kJ
Energi (kcal)1236 kcal
Fett73.5 g
varav mättat34.3 g
Kolhydrater89.6 g
varav socker13.4 g
Protein59.4 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Stek bacon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene.

Sätt åt sidan på en tallrik. 

Förbered grönsaker
2

Skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad. 

Stek fisk
3

Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme.

Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper och krydda med hälften av Mamas Favorit och salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. 

Vänd fisk och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta
4

Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2–3 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att torka ur den först). Stek vitlök i 30 sek.

Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas Favorit, salt och spenat. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.

Rör i pasta, körsbärstomater och bacon. Sjud tills genomvarmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.

Servera
6

Lägg upp pasta och lax på tallrikar.

Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.