Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll lagar vi en härlig vegetarisk middag som inte bara smakar fantastiskt, utan också är så färgglad att den får dig på gott humör! Vi vänder vegokebab i en panering med vår egen kryddblandning Panamat och steker den gyllene och spröd innan den får sällskap av en sötstark sås med soja, chili flakes och sweet chilisås. Vi serverar den på fluffigt vitlöksris med en klick asiatisk majonnäs och en färgsprakande sallad på granatäpple, apelsin, morot, mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
½ g
Chiliflakes
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Panamat
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Granatäpple
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Apelsin
1 st
Morot
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Skala apelsin, ta bort kärnor och de vita hinnorna . Tärna den i 1 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta- och korianderblad.
TIPS: Genom att lossa granäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Blanda granatäpplekärnor, morot, apelsin, örter, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Lägg vegokebab i en djup skål och torka av med hushållspapper.
Tillsätt Panamat, mjöl [1 msk | 2 msk] och en nypa salt.
Vänd runt och se till att vegokebab är ordentligt täckt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab i 4–5 min, rör om då och då.
Sänk till medelvärme och tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], chili flakes [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl] och sweet chilisås.
Vänd vegokebab i såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp vitlöksris på tallrikar.
Toppa med vegokebab och sallad.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.