Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
450
Blomkål
200
Körsbärstomater
Gräddfil
150
Jasminris
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Majs
1
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Avokado
1.33
Smör
⅓
Olivolja
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Dela blomkål i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsform och placera små klickar med smör* på toppen av buketterna. Strö över med panko. Baka i ugnen i 30 min.
Finhacka koriander. Tärna paprika och tomat i små kuber och blanda sedan med halva koriandern, en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.
Låt majsen rinna av i en sil. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan olja. Stek sedan majs, vänd emellanåt tills svarta prickar uppstår på majskornen, ca 3-5 min. Blanda tillsammans med tomat och paprika. Salsan är färdig!
Finhacka vitlök. Halvera lime. Mosa avokado med vitlök, gräddfil, resterande koriander, juice från en halv lime i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Skär den andra limehalvan i klyftor.
Servera den bakade blomkålen tillsammans med avokadoröra, salsa, och ris. Avsluta med att pressa en klyfta lime över din färgglada tallrik!