Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Ingefära
20
Jordnötter
20
Sojasås
1
Lime
Skivad fläskkotlett
90
Sallad
2
Morot
1
Koriander
1
Gurka
12
Vitvinsvinäger
0.1
Socker (steg 2)
Vatten (steg 1)
0.15
Olivolja (steg 2)
0.1
Socker
Vatten
0.15
Olivolja
Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och tillsätt en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Skala och riv ingefära. Grovhacka jordnötter. Halvera lime. Skär fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda ingefära, jordnötter, sojasås, socker*, olivolja* och juice från en limehalva till en marinad.
Blanda kotlettbitarna med marinaden och låt stå i 5 min. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna eller wok på hög värme. Häll kotlettbitarna och marinaden i pannan. Sänk värmen något och stek under regelbunden omrörning i 7-9 min. Sänk värmen ytterligare när det är 2 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela gemsallad på längden och skiva tunt. Ansa morot och skala i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka koriander (spara några blad till servering).
Blanda gemsallad och morotsremsor i en skål tillsammans med en nypa salt*, socker* och peppar*. Sätt åt sidan.
Grovhacka gurka. Lägg gurka, hackad koriander och juice från resterande limehalva i en mixer. Blanda tills dressingen är jämn. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.
Stänk lite vitvinsvinäger över riset och servera den i djupa skålar. Lägg upp den knapriga salladen på ena sidan av skålen och kotlettbitarna med marinad på den andra. Toppa rätten med gurkdressing och korianderblad.