topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki bowl

Teriyaki bowl

med fläskkött, jordnötter, knaprig sallad och gurkdressing

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Ingefära

20

Jordnötter

20

Sojasås

1

Lime

Skivad fläskkotlett

90

Sallad

2

Morot

1

Koriander

1

Gurka

12

Vitvinsvinäger

Ingår inte i din leverans

0.1

Socker (steg 2)

Vatten (steg 1)

0.15

Olivolja (steg 2)

0.1

Socker

Vatten

0.15

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)36 kcal
Energi (kJ)150 kJ
Fett2.33 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater3.39 g
varav socker0.9 g
Protein0.26 g
Salt0 g

Instruktioner

2

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och tillsätt en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Skala och riv ingefära. Grovhacka jordnötter. Halvera lime. Skär fläskkotlett i 2 cm stora bitar. Blanda ingefära, jordnötter, sojasås, socker*, olivolja* och juice från en limehalva till en marinad. 

3

Blanda kotlettbitarna med marinaden och låt stå i 5 min. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna eller wok på hög värme. Häll kotlettbitarna och marinaden i pannan. Sänk värmen något och stek under regelbunden omrörning i 7-9 min. Sänk värmen ytterligare när det är 2 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdig när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela gemsallad på längden och skiva tunt. Ansa morot och skala i långa remsor med en grönsaksskalare. Grovhacka koriander (spara några blad till servering).

5

Blanda gemsallad och morotsremsor i en skål tillsammans med en nypa salt*, socker* och peppar*. Sätt åt sidan.

6

Grovhacka gurka. Lägg gurka, hackad koriander och juice från resterande limehalva i en mixer. Blanda tills dressingen är jämn. Krydda med salt* och peppar*. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om dressingen är för tjock.

7

Stänk lite vitvinsvinäger över riset och servera den i djupa skålar. Lägg upp den knapriga salladen på ena sidan av skålen och kotlettbitarna med marinad på den andra. Toppa rätten med gurkdressing och korianderblad.