Pistage- och räkpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistage- och räkpasta

Pistage- och räkpasta

med örtpesto och körsbärstomater

Här kommer ett recept som andas helglyx, men som ändå går snabbt att svänga ihop. Vi kokar spaghetti och vänder den i en smakrik sås med körsbärstomater, örtkryddor, rucola och egengjord pistagepesto med färska örter. Sedan toppar vi vår pasta med smör- och citronstekta räkor som fått extra smak av vitlök och chiliflakes och strör över finriven ost. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Nötter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 portionspåse

Basilika

1 portionspåse

Bladpersilja

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

½ st

Citron

40 g

Rucola

250 g

Körsbärstomater

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3664 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett44.2 g
varav mättat13 g
Kolhydrater75.5 g
varav socker10.5 g
Protein41.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör pesto
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka basilika, persilja och pistagenötter.

Blanda hackade örter, hälften av riven ost, pistagenötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [2 msk | 4 msk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Skölj rucola.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek räkor
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt vitlök, chiliflakes, smör [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt citronsaft. Stek i 30 sek, eller tills smör har smält.

Lägg över räkor och citronsås i en medelstor skål. Ställ åt sidan under folie.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt pasta, pistagepesto, sparat pastavatten och körsbärstomater. Vänd pasta och tomater i sås.

Rör ner rucola precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med räkor, resterande finriven ost och resterande citronsås.