Meaty in texture, and mild in flavour, the mighty aubergine is the hero ingredient in this creamy vegetarian curry. Seasoned with our delicious North Indian spice blend and packed with juicy mushrooms, potatoes and protein-packed lentils, this is a dish that will nourish you from the inside out. Top with a good handful of freshly chopped coriander, a good squeeze of lime and you’re good to go. A real weeknight winner.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Gröna linser
1
Röd chili
100
Potatis
20
Sojasås
250
Kokosmjölk
½
Ingefära
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Aubergine
1
Lime
½
Baguette
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka ingefära, lök och vitlök. Skala potatis. Tärna potatis och aubergine [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.
Fräs ingefära, lök, vitlök, potatis och aubergine med en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt sjuda tills auberginen är mjuk och gyllenbrun, ca 10 min. Rör om regelbundet.
Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka. Tips: Använd bara en halv chili om du inte tycker om stark mat.
Skölj linser i en sil under rinnande vatten tills vattnet klarnar. Tillsätt linserna i kastrullen tillsammans med chili, kokosmjölk, vatten* (se mängd i ingredienslistan) och sojasås. Låt sjuda i ytterligare 5-10 min, tills auberginen är mosig och potatisen färdigkokt.
Värm upp baguetten [1/2 st, 2 pers] i ugnen, 7-8 min. Grovhacka koriander. Halvera lime.
Pressa i juice från en limehalva i curryn och rör i hälften av koriandern. Krydda med extra limejuice, salt* och peppar* efter smak. Sleva upp curryn i djup skålar, toppa med resterande koriander och servera med brödet vid sidan av.