Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
1
Lök
150
Förskuren spetskål
250
Blandfärs
4
Köttbuljong
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50
Lingonsylt
Socker* (steg 2)
½
Socker (steg 3)
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.
Skiva gurka tunt. Blanda gurka, vitvinsvinäger, en nypa socker* och salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurka precis täcks. Rör om och ställ åt sidan tills servering. Häll sedan av lagen precis innan servering.
Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek spetskål, lök, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] i 2-3 min.
Tillsätt blandfärs till stekpannan, och stek under omrörning i 3-4 min eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min.
Lägg upp potatis, kålpuddingspanna (se till att få med all sås) och en klick lingonsylt på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar*.