.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
3
Tex-Mex
Grönsaksbuljong
1
Zucchini
150
Couscous
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
3
Morot
1
Citron
200
Halloumi
1
Rödlök
⅓
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten i vattenkokaren. Skrubba ren morötter, ansa morotsblasten och halvera eventuellt längre morötter. Tärna courgette (1x1 cm). Halvera och dela rödlök i klyftor (ca 8 st). Halvera citron.
Lägg morot, courgette och rödlök i en skål. Häll på en skvätt olivolja*, krydda med salt* och peppar* och blanda ordentligt. Sprid ut grönsakerna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 min i ugnen tills de är gyllenbruna och möra.
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull och häll i grönsaksbuljong. Rör i couscous, Hello Mexico kryddmix och en skvätt med olivolja*. Sätt på locket och ta av kastrullen från spisplattan. Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Rör om med en gaffel och sätt åt sidan.
Blanda 2-4 msk citronjuice, honung, en rejäl skvätt med olivolja*, en nypa salt*och peppar* i en liten skål. Lägg mandlar i en skål och häll över kokande vatten från vattenkokaren. Låt stå i 5 minuter och töm i en sil. Nu är skalet mjukt och du kan enkelt skala mandlarna för hand. Strimla mandlarna grovt.
Rosta de strimlade mandlarna tills de är gyllenbruna på en torr stekpanna på medelvärme 2-3 min. Rör om regelbundet och lägg sedan åt sidan. Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Återvänd till stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelvärme. Stek sedan halloumibitarna tills de är gyllenbruna, ca 2 min per sida.
Lägg upp couscous, rostade grönsaker och halloumi på tallriken. Slutligen strö över mandlar och en skvätt citron- och honungsdressing på toppen.