Halloumi och rostade morötter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi och rostade morötter

Halloumi och rostade morötter

med kryddig couscous

.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

3

Tex-Mex

Grönsaksbuljong

1

Zucchini

150

Couscous

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

3

Morot

1

Citron

200

Halloumi

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)460 kcal
Energi (kJ)1926 kJ
Fett32.19 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater13.69 g
varav socker12.7 g
Protein25.32 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten i vattenkokaren. Skrubba ren morötter, ansa morotsblasten och halvera eventuellt längre morötter. Tärna courgette (1x1 cm). Halvera och dela rödlök i klyftor (ca 8 st). Halvera citron.

2

Lägg morot, courgette och rödlök i en skål. Häll på en skvätt olivolja*, krydda med salt* och peppar* och blanda ordentligt. Sprid ut grönsakerna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 min i ugnen tills de är gyllenbruna och möra.

3

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en medelstor kastrull och häll i grönsaksbuljong. Rör i couscous, Hello Mexico kryddmix och en skvätt med olivolja*. Sätt på locket och ta av kastrullen från spisplattan. Låt stå i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Rör om med en gaffel och sätt åt sidan.

4

Blanda 2-4 msk citronjuice, honung, en rejäl skvätt med olivolja*, en nypa salt*och peppar* i en liten skål. Lägg mandlar i en skål och häll över kokande vatten från vattenkokaren. Låt stå i 5 minuter och töm i en sil. Nu är skalet mjukt och du kan enkelt skala mandlarna för hand. Strimla mandlarna grovt. 


5

Rosta de strimlade mandlarna tills de är gyllenbruna på en torr stekpanna på medelvärme 2-3 min. Rör om regelbundet och lägg sedan åt sidan. Dela halloumi i 1 cm tjocka skivor. Återvänd till stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på medelvärme. Stek sedan halloumibitarna tills de är gyllenbruna, ca 2 min per sida.


6

Lägg upp couscous, rostade grönsaker och halloumi på tallriken. Slutligen strö över mandlar och en skvätt citron- och honungsdressing på toppen.