Kyckling och potatis älskas av hela familjen, och ikväll kommer alla att jubla när tallrikarna sätts fram. De kommer nämligen att vara späckade med krispig kycklingfilé, rostad sesampotatis och rostad broccoli. Spännande tillbehör är krispig rucolasallad och krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
250
Broccoli
300
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
40
Rucola
6
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar, och strö över sesamfrön.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär broccoli i stora buketter (dela även stjälken).
Blanda kyckling, lite olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Ta ut plåten när potatisen har rostat i 15 min. Placera kyckling och broccoli bredvid potatisen. Blanda broccoli med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta överst i ugnen i 10 min.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Ta ut plåten igen efter 10 min. Strö riven ost över kycklingen. Rosta överst i ugnen i ytterligare 3-4 min, tills kycklingen är genomstekt och osten har smält.
Blanda rucola, balsamvinäger [1/2 paket, 2P] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg broccoli, potatis och kyckling på tallrikar.
Servera med en klick aioli och rucolasallad.