Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Skivad fläskkotlett
Potatis
1
Rödlök
1
Äpple
1
Torkad timjan
50
Rucola
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Sätt ugnen på 200°C. Värm upp en non stick stekpanna på hög värme utan olja. Bryn fläskkotlett 1 min per sida tills köttet har fått färg. Sätt sedan åt sidan, köttet ska färdiglagas i ugnen.
Skala och dela potatis i 2x2 cm stora bitar. Halvera och skär rödlök i klyftor. Halvera äpple, kärna ur och dela i klyftor.
Placera potatis, lök och äpple i en ugnsform. Häll på en skvätt olja* och krydda med timjan, salt* och peppar*. Baka i 15 min. Ta ut formen och häll i matlagningsgrädde. Låt baka i ugnen i ytterligare 15-20 min tills potatisen börjar mjukna. Späd ut med lite vatten om såsen blir för tjock. TIPS: Om barnen inte tycker om timjan, lägg kryddan i en skål och servera separat på bordet.
Lägg rucola i en skål. Häll på en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*.
Placera fläskkotlett ovanpå grönsakerna i ugnen och stek tills köttet är mört, ca 8-10 min. VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är utan inslag av rosa.
Servera fläskkotletten med ugnsbakade grönsaker och rucolasallad.