Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med Oatlys växtbaserade iMat, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och potatisstomp passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
75 g
Haricots verts
1 portionspåse
Gräslök
½ st
Zucchini
½ st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
125 ml
Oatly iMat
(Innehåller Gluten)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis grovt med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, en skvätt citronjuice, salt och peppar. Stek i ytterligare 1 min, eller tills vitlök är väldoftande. Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, blanda iMat [1/2 paket, 2P], gräslök och grönsaksbuljong i en liten skål.
TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås.
Stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatisstomp, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar.
Ringla gräslökssås över fisken.
Servera med citronklyftor.