Sara wanted you to enjoy this delicious creamy curry with some chapatis, but he didn’t think everyone would be in the mood for making their own Indian-style flatbreads after a busy day. So, he came up with this cheat's version: whole wheat soft tortillas, warmed in a pan and flavoured with nigella seeds. We think you'll be impressed!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Zucchini
Gråsej
250
Kokosmjölk
Sötpotatis
25
Gul currypasta
1
Schalottenlök
1
Baguette
Sätt ugnen på 200°C. Dela och skala schalottenlök och skär i tunna skivor. Skala sötpotatis. Tärna både sötpotatis och courgette i 1x1 cm stora kuber. Grovhacka koriander, även stjälk. Dela gråsej i 2x2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt med olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, courgette och sötpotatis. Stek i 3 min, rör om regelbundet. Tillsätt 2/3 av currypastan, och stek i ytterligare 2 min. Häll i vatten* (se mängd ingredienslista). Låt det sjuda tills sötpotatisen har mjuknat, ca 12-15 min.
Lägg gråsej i en bunke och krydda med salt, peppar* och resterande currypasta. Riktigt gnid in kryddorna i fisken.
Värm upp stenugnsbakad baguette i ugnen, ca 7-8 min.
När sötpotatisen är tillräckligt mjuk för att äta, kan du tillsätta kokosmjölk och gråsej. Sätt på ett lock och låt sjuda tills gråsejen är genomkokt, ca 5-6 min. Viktigt! Fisken är färdig när den är vit och ogenomskinlig.
Lägg till koriander när fisken är färdig. Rör om försiktigt (försök att inte bryta upp fisken). Provsmaka och se om curryn behöver mer salt. Servera i djupa skålar och använd det nybakade brödet för att torka rent tallriken så att du kan avnjuta varenda droppe.