
Dags att testa en ny variant på tacos? I detta recept gör vi nämligen tacos på stekt rumpstek och chimichurri. I våra tacos lägger vi också avokado och en coleslaw med rädisor och srirachamajonnäs. Vi serverar med rostade sötpotatispommes och yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
300 g
Rumpstek
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Bladpersilja
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
1 st
Chili
450 g
Sötpotatis
4 g
Panamat
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Avokado
150 g
Förskuren spetskål
75 g
Rädisor
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till potatis
2 msk
Olja till chimichurri
3 msk
Vatten till chimichurri
¼ tsk
Salt till chimichurri
¼ tsk
Salt till slaw

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt och Ay Cajun-ba.
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, ströbröd, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

Under tiden, finhacka persilja och koriander.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda persilja, koriander, chili, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, vatten och salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda srirachamajonnäs, kål, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor.

Toppa tortillas med rumpstek, coleslaw, avokado och chimichurri.
Servera sötpotatispommes och yoghurt vid sidan av.