Skip to main content
Tacos på stekt rumpstek och chimichurri

Tacos på stekt rumpstek och chimichurri

med sötpotatispommes och coleslaw

4.7
(14)

Dags att testa en ny variant på tacos? I detta recept gör vi nämligen tacos på stekt rumpstek och chimichurri. I våra tacos lägger vi också avokado och en coleslaw med rädisor och srirachamajonnäs. Vi serverar med rostade sötpotatispommes och yoghurt.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

300 g

Rumpstek

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Bladpersilja

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

1 st

Chili

450 g

Sötpotatis

4 g

Panamat

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Avokado

150 g

Förskuren spetskål

75 g

Rädisor

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till chimichurri

3 msk

Vatten till chimichurri

¼ tsk

Salt till chimichurri

¼ tsk

Salt till slaw

Näringsvärden

Energi (kJ)5191 kJ
Energi (kcal)1241 kcal
Fett63.6 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater114.8 g
varav socker12.3 g
Kostfiber13.1 g
Protein49.6 g
Salt5.6 g
Potassium869.7 mg
Calcium72.7 mg
Iron1.7 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt och Ay Cajun-ba. 

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, ströbröd, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

Gör chimichurri
2

Under tiden, finhacka persilja och koriander.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda persilja, koriander, chili, en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, vatten och salt i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda slaw
3

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1/2 cm stora bitar.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda srirachamajonnäs, kål, rädisor, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek rumpstek
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Toppa tortillas med rumpstek, coleslaw, avokado och chimichurri.

Servera sötpotatispommes och yoghurt vid sidan av.