Strong and spicy - these two words describe the Turkish meatballs, which are called in their homeland Adana kofte, probably best! Today we put on it two words: high protein and gluten free. Because the kofte a tomatiger basmati wild rice, a light yogurt dip and a quickly made salad of cucumber and tomato join. Enjoy one of our favorite summer dishes - preferably outside in the sun!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Körsbärstomater
1
Gurka, piccolo
Nötfärs
3
Tex-Mex
1
Krossade tomater
150
Grekisk salladsost
1
Bladpersilja
150
Basmati vildris
Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Skär körsbärstomater i fyra bitar. Tärna gurka i mindre bitar. Blanda i en salladsskål.
Blanda nötfärs, Hello Mexico kryddmix, salt* och peppar* i en skål. Rulla nötfärsen till små bullar. Fräs köttbullarna i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 2-3 min på hög värme. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 3 min.VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet är helt genomstekt och utan inslag av rosa. Tips: Om barnen är är lite kräsna, värm upp såsen i en egen kastrull och servera vid sidan av till barnen.
Tärna salladsost och lägg i salladsskålen.
Finhacka persilja och strö över salladen.
Fördela riset på tallrikarna och lägg på köttbullarna med tomatsås. Servera med sallad vid sidan.