Skip to main content
Middagstallrik för kräsna barn

Middagstallrik för kräsna barn

2 portioner | med pitapizza, frukt och grönt

3.8
(40)

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. De flesta barn föredrar att ha maten uppdelad och att kunna se exakt vad de äter. Det hjälper vi gärna till med i form av denna enkla och goda kvällsmat för de minsta. Vi gör en tallrik med äppelklyftor, gurkstavar, paprikaskivor och pitapizza med tomatpuré och ost.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Äpple

1 st

Paprika

1 st

Gurka

Näringsvärden

Energi (kJ)1821 kJ
Energi (kcal)435 kcal
Fett14.7 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater53.2 g
varav socker16.9 g
Kostfiber5.2 g
Protein19.5 g
Salt1.9 g
Calcium21.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Gör pitapizza
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med tomatpuré, strö över ost och grädda i 5–6 min, tills osten har smält.

Förbered grönsaker
2

Skär paprika i 2 cm tjocka skivor.

Skär gurka i 1 cm tjocka stavar.

Förbered frukt
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i klyftor.

Servera
4

Lägg upp pitapizza, äpple, gurka och paprika på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image