Denna vietnamesiska köttfärs med perfekt avvägda asiatiska smaker kommer göra dig knäsvag. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med aromatiskt vitlöksris, solmogen mango, uppfriskande mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Röd chili
1
Lime
1
Ingefära
½
Mango
1
Gurka, piccolo
Gurka
2
Morot
250
Nötfärs
1
Mynta & koriander
1.33
Smör
1
Olivolja
2
Socker
3
Vatten
Finhacka vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt vitlöksriset sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.
Finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Skala och riv ingefära.
Blanda chili (stark!), olivolja*, ingefära, resterande vitlök, socker*, sojasås och en generös skvätt limejuice till en marinad.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Tillsätt marinaden och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka myntabladen (kasta stjälkarna) och koriander. Skala och riv morot. Skiva gurka tunt. Tärna mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.
Fördela riset mellan era skålar. Placera morot, gurka, mango, mynta och koriander i var sitt hörn. Lägg upp den vietnamesiska köttfärsen i mitten. Ringla över en liten skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar* över maten.