Asiatisk kolja ”en papillote”
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kolja ”en papillote”

Asiatisk kolja ”en papillote”

med kokos- och citrongräsris

Det franska uttrycket ”en papillote” innebär att man tillagar maten i ett paket i ugnen. Det gör koljan i kvällens recept extra saftig och god! Vi smaksätter fisken med en sås på soja, ingefära, chili, lime och vitlök och serverar den med jasminris som kokats med riven kokos och citrongräs. Med en snabb sallad på gurka och morot och färsk mynta och koriander att garnera med blir måltiden komplett.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Lime

½ st

Röd chili

10 g

Ingefärspasta

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

1 st

Morot, Julienne

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

2 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2684 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett20.5 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater74.2 g
varav socker11.5 g
Protein37.2 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs och kokos i 1–2 min, eller tills väldoftande och brynt.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered sås
2

Under tiden, halvera lime.

Finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Blanda chili, limesaft [2 msk | 4 msk], vitlök, ingefärspasta, vatten [1 msk | 2 msk], socker [2 tsk | 4 tsk], sojasås och olivolja [1 msk | 2 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och ringla över sojablandning. Vik över bakplåtspappret till ett paket och vik in ändarna.

Ugnsstek fisk
4

Tillaga fisk i ugnen i 12–15 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, skär gurka i skivor.

Finhacka mynta och koriander.

Blanda morot, gurka och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp gurksallad och fisk på tallrikarna.

Skeda sås från paketet över fisk.

Toppa rätten med hackade örter.