Till våra indiska blomkålsfritters har vi hämtat inspiration från Mumbais myllrande gator och stadens smakrika indisk gatumat. Vi smaksätter dem med vår egen kryddblandning Milda Mahal och serverar dem med kachumbersallad, basmatiris med rostade cashewnötter och persiljeyoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Blomkålsris
1 st
Bladpersilja
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Milda Mahal
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
½ st
Gurka
½ st
Granatäpple
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Mynta
125 g
Körsbärstomater
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
2 st
Ägg till fritters
2 msk
Mjöl till fritters
½ tsk
Salt till fritters
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!
Grovhacka gurka.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka mynta.
Blanda tomat, gurka, granatäpple, mynta, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda blomkålsris, buljong, Milda Mahal, rostad lök, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka persilja.
Blanda persilja och yoghurt i en liten skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Vänd ner nötter i färdigt ris.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Klicka ut smet i pannan med en sked för att göra 2 fritters per person.
Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resterande smet.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Lägg upp fritters, ris och sallad på tallrikar.
Servera med en klick persiljeyoghurt.