
Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med salladslök och rostade sesamfrön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Vitlöksklyfta
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ st
Ingefära
2 st
Morot
1 st
Pak choi
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
250 g
Nötfärs
25 g
Honung
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Skär morot [½ st, 2P] i små bitar.
Grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön tills gyllene, 3-4 min.
Lägg över i en liten skål, och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, lök, vit salladslök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, tills lök är mjuk.
Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min, tills brynt. Krydda med peppar.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan, och fräs i 4-5 min.
Tillsätt grönsaker, honung, sojasås, sesamfrön (spara lite till garnering) och en skvätt sparat kokvatten i kastrullen med nudlar, och blanda väl.
Smaka av med en nypa salt, peppar och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp nudlar och köttfärs i skålar.
Garnera med rostade sesamfrön och grön salladslök.