Djupdyk i ett hav av smaker med vår stekta kolja som vi serverar med rostade potatishalvor och haricots verts och en ljuvligt krämig hollandaisesås med en twist i form av avokado. En välsmakande rätt som är perfekt för de som gillar fisk.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ st
Avokado
1 st
Lök
1 st
Citron
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Haricots verts
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ tsk
Salt till potatis
1.5 msk
Olja till vitlöksolja
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 st
Ägg till sås
2 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Ansa haricots verts.
Halvera citron.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked direkt i en bägare.
Finhacka persilja och lök. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Placera haricots verts på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och rosta resterande tid.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Tillsätt lök, grönsaksbuljong, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min.
Separera äggula från äggvita.
Ta av kastrullen från värme.
Tillsätt smör, äggula och lökbuljong till bägaren med avokado och blanda med en mixerstav (eller i en stationär mixer) tills slätt. Håll varmt.
TIPS: Mosa avokadon och tillsätt den i såsen om du inte har en mixer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Hello Sunrise.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Vänd potatis med persilja och haricots verts med vitlöksolja.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, potatis och haricots verts på tallrikar.
Servera med avokado-hollandaisesås.