Krämig kallrökt laxsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kallrökt laxsoppa

Krämig kallrökt laxsoppa

med purjolök och fräsch citron- och dillolja

Upplev de välkända nordiska smakerna i vår krämiga soppa med potatis och kallrökt lax. Denna enkla, värmande rätt med rötter i vårt eget svenska kök är nyckeln till en mysig middagsupplevelse för hela familjen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 g

Citronpeppar

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Purjolök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till stekning

1.5 msk

Olja till dressing

1 msk

Mjöl till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

1 dl

Mjölk till soppa

2 dl

Vatten till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3366 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett55.2 g
varav mättat27.7 g
Kolhydrater55 g
varav socker15.7 g
Protein22.8 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad).

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och morot i 6–8 min, tills mjuka.

Förbered örter
3

Halvera citron.

Finhacka dill och persilja (separat).

Blanda dill, en skvätt citronsaft, olivolja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär salladslök i tunna skivor.

Laga soppa
4

Rör ner mjöl i pannan med purjolök och morot. Sjud i 1–2 min.

Sänk till medelvärme och tillsätt grönsaksbuljong, citronpeppar, salt, matlagningsgrädde, mjölk och vatten.

Vänd runt och sjud i 3–4 min, tills tjocknat.

Tillsätt lax
5

Ta av från värme och tillsätt potatis, persilja, kallrökt lax och salladslök.

Servera
6

Häll upp soppa i djupa tallrikar.

Toppa med citron- och dillolja.