Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, stekt nötfärs, rödkålsslaw med morot, pico de gallo med rödlök, tomat och koriander, och cajun-lime smör med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Rödkål, förskuren
1
Lime
1
Rödlök
1
Tomat
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Vitlöksklyfta
5
Tex-Mex
1
Koriander
2
Morot
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
2
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 4)
Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime i klyftor.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Rör i vitlök, Ay Cajun-ba och en generös skvätt limejuice.
Ta av från värme och ställ åt sidan i en liten skål.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda morot, rödkål, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök.
Plocka korianderblad och riv dem grovt.
Blanda tomat, rödlök, en skvätt limejuice, koriander och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om smaken.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs och Tex-Mex i 4-5 min, eller tills brynt.
Rör i salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och ta sen stekpannan av värme.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillas med rödkålsslaw, köttfärs, pico de gallo och cajun-lime smör.