Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med gräddsås med ost och vitlök. Underbart tillbehör är salvia- och hasselnötsrostad pumpa och rucolasallad med äpple. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
300
Angus ryggbiff
½
Butternutpumpa
1
Vitlöksklyfta
½
Rosmarin
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
40
Rucola
1
Äpple
4
Köttbuljong
20
Valnötter
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skala och skär butternutpumpa [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills mjuka och gyllene. TIPS: Pumpaskalet kommer att mjukna och ge smak, men skala om du föredrar utan.
Plocka av och finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P]. Grovhacka hasselnötter och valnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj rucola. Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, rucola, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör om innan servering. Blanda rosmarin och en generös skvätt olivolja* i en liten skål.
Strö över rosmarin och hasselnötter när det återstår 10 min av pumpans tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Hetta upp en skvätt olivolja* och en liten klick smör* i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Rör i matlagningsgrädde, riven hårdost och köttbuljong. Sänk till låg värme och sjud i 2 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt köttsaft från foliepaketet och smaksätt med salt* och peppar*.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp hasselnötsrostad pumpa, ryggbiff, och äppelsallad på tallrikar. Skeda över gräddsås över ryggbiffen och garnera salladen med valnötter.