Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Pak choi
150
Basmatiris
2
Morot
1
Salladslök
2
Vitlöksklyfta
1
Koriander
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sesamfrön
2
Ägg (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 8 min. OBS: Riset kokas färdigt i steg 4!
Riv halva moroten (oskalad) i långa band med en potatisskalare och finhacka resten. Grovhacka pak choi. Skär haricots verts i tre delar. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten* till en tunnare konsistens i en liten skål.
Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och fräs under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.
Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med stekta ägg och morotsband. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.