topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med stekt ägg och srirachamajonnäs (Obs! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pak choi

150

Basmatiris

2

Morot

1

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Koriander

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2703 kJ
Fett24.26 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater86.19 g
varav socker21 g
Protein18.87 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 8 min. OBS: Riset kokas färdigt i steg 4!

Förbered grönsaker
2

Riv halva moroten (oskalad) i långa band med en potatisskalare och finhacka resten. Grovhacka pak choi. Skär haricots verts i tre delar. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.

Blanda dressing
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten* till en tunnare konsistens i en liten skål.

Tillsätt grönsaker & ris
4

Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och en skvätt vatten* till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och fräs under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med stekta ägg och morotsband. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.